„Заменица вишег државног тужиоца Лепа Меденица је одбила наш захтев и у првој одлуци, коју ја још нисам добио, него колега Шљукић на мејл, стајало је да против такве одлуке немамо праве жалбе. Међутим, одлука је ревидирана и дозвољена је посебна жалба. У овој фази поступка  ни поступајући тужиоци ни старешина ОДТ-а не могу предузимати било коју радњу док не постане одлука правоснажна, а то је док не протекне рок или се одлуци о жалбама које ћемо поднети, тако да по закону епископ и свештеници морају да буду пуштени након истека 72 сата, а то је пола сата након поноћи“, рекао је Костић.

Према његовим речима било какво задржавање значило би кршење људских права свештених лица која су у притвору, пренеле су „Вијести“.

„Верујем да надлежни органи неће покушавати нека алтернативна решења јер је закон ту јасан, не може се одредити други тужилац или донети решење о продужавању притвора. Шта ће се касније дешавати видећемо, али верујемо да ће надлезни државни органи и сва заинтересована лица имати разумевања и стрпљења“, казао је Костић и додао да надлежни државни органи морају радити свој посао, али по закону.

Костић је навео да нису задовољни одлуком и да ће и даље наставити правну борбу, као и да је новчана казна или затвор до године прописана за дело које им се ставља на терет.

Он је поновио да је било непотребно задржавање владике и свештеника.

„Верујем да ће грађани који су се окупили испред суда имати разумевања и понашати се одговорно и поштовати владику, свештенство, полицију и надлежне органе јер сви морају радити свој посао. Правда јесте спора али достижна“, поручио је адвокат Костић.

Пратите нас и на друштвеним мрежама:

ФЕЈСБУК

ТВИТЕР

ИНСТАГРАМ

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Молимо унеси свој коментар!
Молимо унеси своје име овде