Он додаје да “демонстрација силе над цивилним становништвом које на миран и достојанствен начин изражава незадовољство због хапшења свог архијереја и својих свештеника свакако су слика која је обишла свет, а то апсолутно није слика једне демократске европске државе”.

– Неприлично је све ово што се дешава нашој Цркви и нашем народу у Црној Гори. Ружан је начин на који се третирају православни верници у Црној Гори и апелујем на све државне званичнике да се зауставе и да крену путем мира, толеранције и братске љубави, уместо путем распиривања братомржње. Молим их да послушају глас правника и да схвате да никоме није у интересу да се незаконито хапсе епископи и свештеници без мрље у својим личним биографијама, јер ниједној демократској држави незаконита хапшења не могу донети ништа добро – истиче владика.

Епископ захумско-херцеговачки апелује и на народ.

– Да буду добри хришћани, да се воде искључиво љубављу Божијом и да не наседају на провокације нити да дозволе себи да, понесени провокацијама и неправдом која се чини над нашом Црквом и њима самима, чине било шта што их може довести до тога да дигну руку на своје ближње. Још једном апелујем на сву нашу браћу у Црној Гори, са које год стране ових несрећних кордона стајали, будимо разумни, будимо достојни својих славних и честитих предака, достојни славне историје Црне Горе, не делимо се и не мрзимо јер смо једно, браћа и сестре по крви и по вери. Престанимо са поделама и кренимо путем Божије љубави – поручује владика Димитрије.

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Молимо унеси свој коментар!
Молимо унеси своје име овде