Председница Марија Воче поздравила га је у кући у којој је живела Кјара Лубич и у капели у којој се налази гроб оснивачице Покрета фоколара.

Патријарх се на грчком уписао у књизи гостију.

Потом су размењени поздрави и поклони и председница Покрета је Патријарху представила копредседника Хесуса Морана и малу делегацију Покрета.

Дјело Маријино или покрет фоколара је покрет у Римокатоличкој цркви основан 1967. године. Наиме то су породице које су спремне да зарад очувања јединства у породици дају се у службу сиромашних. Усвајају децу, материјални вишак дају сиромашнима у неразвијеним земљама. Спремни су на пресељење у било коју државу да би помагали немоћнима. Повремено се окупљају на међународним конгресима размењујући искуства из породичног живота. 

Патријарх Вартоломеј је поменуо оснивача Покрета и карактеристично рекао: „Кјара је била посвећена братству, јединству и миру у свим областима људског живота. Својим животом и својим списима оставила нам је поруку коју не можемо занемарити. Покрет и све што је остварио представља сведочанство о животу Господу посвећеном, који је ишао преко Кста, а увек имао на уму Васкрсење.“

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Молимо унеси свој коментар!
Молимо унеси своје име овде