Архиепископ Анастасије је изразио захвалност лекарима и медицинским сестрама одељења интензивне неге под вођством професорке Анастасије Котаниду.

Архиепископ албански је захвалио од срца на братским жељама патријарху васељенском Вартоломеју, патријарсима: александријском Теодору, антиохијском Јовану, јерусалимском Теофилу, московском Кирилу и архиепископима: атинском Јерониму, као и многим још архијерејима.

Архиепископ албански је изразио топлу захвалност на спонтаној подршки председнику Републике Албаније Илиру Мети, албанском премијеру Едију Рами, председнику Републике Грчке Екатеринију Сакеларопулу, грчком премијеру Киријакосу Мицотакису, бившим председницима Републике Грчке Прокопису Павлопулосу и Христосу Сарцетакису, председнику главне опозиционе странке Алексису Ципрасу, бившем премијеру Антонису Самарасу, министрима Никосу Дендиасу и Милтиадису Барвициотису, Микису Теодоракису, председнику Парламента Албаније Грамоз Руци, градоначелнику Тиране Ериону Велиају, председнику Странке јединства за људска права Вангјелу Дулеу, албанским и грчким новинарима.

На крају је од свег срца захвалио многим пријатељима, свештенству и лаицима, познатим и незнаним, који су га подржавали срдачним жељама, на племенитим догађајима и спонтаним молитвама током овог периода.

„Тихо учешће у патњама Божјег народа потајно доприноси социјалној кохезији. Спонтана искрена љубав увек јача људе у тешким временима. Љубав је најдрагоценија ствар на свету.“

Архиепископ Анастасије је прошао одговарајуће тестове у медицинском центру у Тирани који су показали да је заражен Ковидом 19. Иако су симптоми били благи, лекари у Тирани су сматрали неопходним да Архиепископ буде хоспитализован у специјализованој болници у Грчкој с обзиром на старост и неке хроничне здравствене проблеме.

Архиепископ Анастасије примљен је у болницу Евангелизмос на одговарајуће лечење, а после сагласности грчког премијера Киријакоса Мицотакиса, Архиепископ је авионом пребачен из Тиране у Атину.

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Молимо унеси свој коментар!
Молимо унеси своје име овде