“Управо сам се, на вечерњем богослужењу, које смо служили у Васељенској патријаршији, помолио за душу блаженопочившег ми брата и саслужитеља, мудрог духовника и духовног вође српског народа, патријарха Иринеја”, рекао је Вартоломеј.

Он је додао да као мајка црква изражавају саучешће српском народу и српској цркви и да је писмено саучешће пре неколико тренутака упутио и српској патријаршији.

“Васкрсли Господ је одлучио да призове у Царство небеско брата ми и саслужитеља Иринеја, а српски народ увек да буде поносан на све оно што је учинио за своју светосавску цркву и за љубав коју је ширио широм васељене, баш као прави пастир”, казао је васељенски патријарх.

Он је додао да је патријарх Иринеј показивао велико разумевање и љубав према свим људима, чак и онда, када су изражавали друге и супротне ставове везане за православље и за његов српски народ.

“Показао је ширину и благодат сваким својим делом у животу. Нека му Господ подари вечно рајско насеље и нека се пред престолом Господа моли за српски народ и све православне хришћане”, поручио је Патријарх Вартоломеј.

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Молимо унеси свој коментар!
Молимо унеси своје име овде