Испред зграде Суда окупио се велики број Беранаца, који поручују да се неће разићи док оптужбе не буду одбачене.

– Не дамо светиње, не дамо свештенике! – узвикују окупљени, међу којима су породице свештеника, пријатељи, верници, као и општински функционери.

Из Епархије будимљанско-никшићке саопштено је да је међу њима и одборник ДПС-а у Скупштини општине Беране Радош Раичевић, који је био на свакој литији.

Окупљени народ узвикује и “Јави се, Марко!”, обраћајући се надлежном тужиоцу Марку Бојовићу.

Пред Судом ће данас бити свештеници Драган Ристић, Стефан Миловановић, Вуксан Вешовић, Евстатије Драгојевић, Милош Цицмил због традиционалне литије у том граду, у току које се, према речима Тужилаштва, није поштовала прописана дистанца.

Архијерејски намјесник берански протојереј ставрофор Драган Ристић рекао је да је литија која је за Ђурђевдан прошла улицама Берана одржана током неколико часова раније него претходних година како би избегли масовна окупљања грађана.

Он је додао да је била намера да се тиме испоштују мере сузбијања вируса корона, које је прописало црногорско Координационо тело за спречавање ширења заразних болести.

– Ми се не плашимо јер, као што је Христос казао, ми нисмо од овога света, па нека онда и они своје судове дају да видимо о чему је реч и је ли молитва у Црној Гори забрањена – поручио је отац Драган.

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Молимо унеси свој коментар!
Молимо унеси своје име овде