Он је за подгорички Дан рекао, поводом литије одржане у среду у Беранама, да су свештеници само вршили своју дужност, уобичајену за велики верски празник Ђурђевдан када се литија традиционално организује, преноси Танјуг.

„Овог пута свештеници, због важећих мера услед новонастале епидемије, нису организовали литију са верницима и у потпуности су испоштовали донете мере. Уосталом, ово је био једини начин да нашим верницима, којима се неоправдано ускраћује право присуства службама у храму, свештеници честитају празник”, рекао је Јоаникије.

Основно државно тужилаштво у Беранама формирало је у среду предмет након што се у делу главне беранске улице одређени број грађана придружио свештеницима намесништва Епархије будимљанско-никшићке који су предводили Ђурђевданску литију.

„Службеницима Управе полиције Беране је дат усмени налог да се изузму сви видео-снимци са садржајем наводног спонтаног окупљања у Беранама, да се утврди број присутних грађана, да се идентификују лица која су учесници догађаја и од њих се прикупе потребна обавештења, те утврди да ли је реч о организованом догађају и уколико се утврди да јесте од стране кога”, казали су из Основног државног тужилаштва у Беранама.

Они су додали да је истрага у току и да ће о свим даљим евентуалним мерама и радњама тужилаштво у Беранама донети одлуку након што се доставе информације за чије је прикупљање већ издат налог.

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Молимо унеси свој коментар!
Молимо унеси своје име овде