У саопштењу Митрополије наводи се да ће, у складу са мерама институција Хрватске на сузбијању ширења вируса корона, храмови бити отворени за личну молитву уз придржавање свих неопходних мера здравствене заштите.

– Позивамо верни народ да се за све своје духовне потребе обрате својим парохијским свештеницима који ће их посаветовати око свега и помоћи у свему, а првенствено у вези са причешћивањем у новонасталим околностима – наведено је саопштењу које су потписали митрополит загребачко-љубљански Порфирије, епископ горњокарловачки Герасим, епископ славонски Јован, епископ далматински Никодим, епископ осечкопољски и барањски Херувим и епископ захумско-херцеговачки Димитрије.

Митрополити и епископи наводе да у потпуности подржавају све мере и напоре хрватске Владе како би се борба са заразом што пре окончала.

– Молимо се Господу да подари свима, а пре свега здравственим радницима, снагу, добру вољу, стрпљење и међусобну љубав, знајући да ниједно искушење, па ни ово, није веће од духовних сила које нам је Бог подарио. Поготово нас кријепи сазнање да нас Бог никад не оставља. Искористимо овај тренутак да се интензивније погрузимо у личну молитву и да, суочени са својеврсном изолацијом, посветимо новостечено време својим породицама које често, оптерећени другим бригама, запостављамо – истиче се у саопштењу.

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Молимо унеси свој коментар!
Молимо унеси своје име овде