„Свештенство и монаштво Косова и Метохије дубоко доживљавају крст који носи Црква у Црној Гори“, рекао је дечански игуман и додао да се то нарочито односи на владику Јоаникија и утамничне свештенике.

„Они који су хтели да их унизе затвором заправо су их још више узвеличали и прославили. То је потврда да је крст пут до истинске славе и Васкрсење“, казао је отац Сава Јањић, нагласивши да то потврђује древно искуство Цркве.

Игуман Високих Дечана који чува моштви Светог краља Стефана Дечанског нагласио је да је дубоко убеђен да ће трпљење, смирење и упорност нашег народа у Црној Гори сигурно уродити плодом.

„Тај плод ће бити победа не за једну страну већ за читаву Црну Гору“ рекао је отац Сава Јањић.

„Треба и оне који другачије размишљају задобити за Христа“, подсетио је отац Сава и додао да то сада изгледа тешко, али не смемо дозволити да нас обузме горчина или братска мржња.

Игуман Сава је нагласио да морамо знати да смо синови једног рода и да морамо да превазиђемо разлике уколико оне постоје.

„Сигурно ће наша Црква учинити што стоји до ње али се надам да ће власти схватити да негирање основних права верницима и сукоб са Црквом није пут ка будућности Црне Горе”, истиче отац Сава.

„Сигурно је да ће на крају истина победити“, поручио је из Високих Дечана отац Сава Јањић.

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Молимо унеси свој коментар!
Молимо унеси своје име овде