Посланик Демократа Џенан Колић, саопштио је да се јутрос, пре свитања, испред Сахат Куле у Подгорици помолио за мир, епископа будимљанско-никшићког Јоаникија и сав православни народ у Црној Гори.

“Молим своју браћу Муслимане да се данас у свим џамијама и својим домовима помоле за мир, међуверски и међунационални склад, за сву браћу свих вера и нација, а посебно за владику Јоаникија који је неправедно, политички мотивисано ухапшен и утамничен”, саопштио је Колић.

Рекао је да звезда водиља у Црној Гори мора да буде љубав, слога и заједништво.

“Ми смо браћа, а брат угроженом брату мора прискочити у помоћ и помолити се за њега, за његово здравље и спас. Нити један човек не сме слушати, а нарочито не послушати гласове који позивају на насиље, братомржњу и ратове, а који долазе од људи заробљених у прошлости. То није будућност наших породица, наше земље и наше дјеце”, каже се у саопштењу.

“Неки данас у остваривању својих циљева не зазиру од проливања братске крви, суза мајки и сестри, лелека наших очева. Такве морамо презрети и сабрати се љубављу, поштовању и уважавању једни других. Ни једна вера не позива на мржњу, а они који позивају на ратове и немире, не позивају у име вере, у име слободе и у име љубави”.

“Ових дана хапси се великодостојник Цркве у којој се Богу моле моје колеге, пријатељи, комшије. Мој другови из ђачких и саборци из посланичких клупа, моја браћа са којима делим и срећу и тугу. Са којима прослављам најлепше тренутке живота, али се и саветујем када је тешко. Њихова вера и њихова Црква је нападнута. Моја је обавеза, а како ме је учио и мој отац Хазо, да увијек помогнем угроженом”, казао је Колић.

Колић се јутрос како каже помолио за исправљање неправди које се наносе “нашој браћи”.

“И завршавам на крају поучном причом: Када је Омер дошао у Јерусалим, не у тенку или авиону већ на камили, патријарх Софроније му је пожелио добродошлицу и предао кључеве града затим га позвао да се помоли у базилици.

Омер је на то одговорио: “Ако се ја будем молио ту, муслимани ће хтјети да се моле, одузет ће вам цркву, а ја желим да остане ваша.” Умјесто тога Омер се помолио у близини цркве.

Браћо, помолимо се испред својих светиња за спас сваког човјека на земљи. Не гледајмо разлике и ширимо љубав. Јер нема те неправде која ће побиједити љубав”, закључио је Колић.

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Молимо унеси свој коментар!
Молимо унеси своје име овде