Митрополит Амфилохије је на крају богослужења рекао да је прослављање Светог Александра Невског на ово место донео ученик Светог цара Николаја, краљ Александар I Карађорђевић, који је примио десетине хиљада протераних Руса од стране бољшевика, међу којима преко 30 епископа на челу са Митрополитом Антионијем.

“Блажењејши Митрополит Онуфрије је наследник Митрополита Антонија. Краљ Александар је, постоје документи о томе, од манастира Прасквица купио ово место и ову земљу овде. Он је ту долазио да летује са својом краљевском породицом. То је његово и пред Богом и пред људима, и његовог потомства. Нажалост, наследници бољшевика су то отели и опљачкали”, казао је Митрополит.

То пљачкашко дело по Митрополитовим речима наставља се и данас.

“И много је значајно да данас поменемо краља Александра, јер је он прва жртва нацифашизма”, подсетио је он.

Рекао је да није краљ Александар рушио храмове по Црној Гори и друге подизао себи него их је обнављао.

“И овај овде је обнављао и обнављао је цркву на Ловћену. То треба да запамте и данашњи Црногорци који га нападају да је он те храмове наводно правио себи. Није себи, него своме претку Петру Другом Ловћенском Тајновидцу обновио је цркву коју су срушили Аустријанци. Обновио ју је онаква каква је била, а срушили су је поново брозоморци, наследнници Лењина и Стаљина. Али, хвала Богу, ево пролази и њихово време. Свака сила до времена, а Божија је свевремена. Ничија није до зоре горела”, поручио је Митрополи Амфилохије.

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Молимо унеси свој коментар!
Молимо унеси своје име овде