Како је саопштено из Тужилаштва њима је одређено задржавање због основане сумње да су “извршили кривично дјело непоступање по здравственим прописима за сузбијање опасне заразне болести, јер су супротно наредбама Министарства здравља прекршили забрану окупљања на јавном мјесту и организовали вршење вјерског обреда – литије улицама Никшића, којој је присуствовао већи број грађана”, преноси РТЦГ.

Притвор до 72 сата одређен је и свештеницима никшићког Саборног храма Данилу Зиројевићу, Жељку Ројевићу, Остоји Кнежевићу, Мирку Вукотићу, Василију Брборићу, Драгану Крушићу и Николи Маројевићу.

Свештеник Слободан Јокић није испитан јер је у болници.

Позиви за саслушање уручени су им два сата након што је у Никшићу завршена световасилијевска литија.

Иако су владика и свештеници предложили да се у полицију јаве данас, а не синоћ у касним вечерњим сатима, полицијски службеници након консултације са надређенима рекли су им да морају одмах у Центар безбедности.

Владика и свештеници су доведени у Основно државно тужилаштво око 2 сата иза поноћи где им је након више од 2 сата саслушања одређен притвор.

То је изазвало бурну реакцију окупљних грађана, који су се у знак протеста против одлуке полиције окупили на Тргу Шака Петровића.

Окупљени народ је скандирао “Не дамо владику” и “Не дамо свештенике”, а упркос молбама, група окупљених није се слагала са тим да владика Јоаникије иде у полицију.

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Молимо унеси свој коментар!
Молимо унеси своје име овде