Прво рочиште главног претреса, које је било заказано за 19. јун, одложено је јер се један од окривљених, свештеник Слободан Јокић налазио на болничком лечењу због здравствених проблема. Како је свештеник Јокић у међувремену, отпуштен из Института у Игалу, где је био на лечењу, претпоставка адвоката Саве Костића, једног од бранилаца Епископа Јоаникија и четворице свештеника, раније дата новинарима је да ће овом прилиоком бити испуњене законске претпоставке, те да ће се наставити са суђењем када ће бити изведени докази, а Владика и свештеници изнети одбрану.

Епископу Јоаникију, протојереју-ставрофору Слободану Јокићу, архијерејском намеснику никшићком, и свештеницима: Данилу Зиројевићу, Жељку Ројевићу, Остоји Кнежевићу, Мирку Вукотићу, Василију Брборићу, Драгану Крушићу и Николи Маројевићу на терет се ставља кривично дело непоступање по здравственим прописима за сузбијање опасне заразне болести за које је предвиђена новчана или казна затвора до годину.

На првом рочишту, 19. јуна пред Основним судом у Никшићу, у знак подршке Владици и свештенству, окупио се велики број грађана Никшића и других места Црне Горе. Њихов долазак на суђење дочекали су срдачним аплаузом и речима: “Не дамо светиње!“

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Молимо унеси свој коментар!
Молимо унеси своје име овде