© Sputnik / Dejan Simić
”Наша Епархија се ограђује од сваке активности која на било који начин угрожава односе међу етничким и верским заједницама. За све наше пострадале редовно се молимо у храмовима, а посебно за младост која је изгинула у вихору рата. Неодговорно понашање појединаца који долазе на Косово и Метохију само да би снимали сензационалистичке видео материјале, наноси штету пре свега нашем народу који је овде остао да живи” поручио је игуман Високих Дечана.

Он је истакао да се искрено нада да они који већ не могу пружити помоћ народу на Косову и Метохији, макар не одмажу неодговорним понашањем.

”Медији који дају пажњу овом фејсбук-егзибиционизму појединаца, који немају осећаја за друге, једнако су неодговорни. Срби који су остали на КиМ 20 година плаћају цену ‘херојства’ оних, не који су сами пострадали бранећи своје или храбро остали на својим огњиштима, већ оних који су наносили патњу другима, а потом побегли и прогласили победу” закључио је игуман Сава Јањић.

1 КОМЕНТАР

  1. Драги о Саво, ни ја се не слажем са овим вашим писанијем,које дубоко вређа мене као Србина православног хришћанина. Дубоко верујем да су зачуђени вашим писанијем и Свети мученици са Кошара који живот дадоше за слободу Христову и за свој намучени народ. Сматрам да је исто ово ваше писаније које нисте морали ни да пишете дело кукавичлука које разумем. Но сви ћемо за своје речи које оштрије секу од мача ускоро одговарати пред Свевишњим Господом и пред свим небројеним мученицима рода нашег. Ја да шутим не могу, јер Бог је у истини и правди, а не у страху од етничких и верских заједница.

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Молимо унеси свој коментар!
Молимо унеси своје име овде