– Тежак и суморан дан за нашу цркву и наш народ. Наш патријарх био је велики трудбеник, пожртвован и одговоран пастир, добар човек и велики родољуб. У тешким и турбулентним временима у којима живимо, патријарх Иринеј показивао нам је пут мира, правде и љубави – навео је принц Филип.

Он је истакао да је одлазак патријарха велики губитак за Српску православну цркву и српски народ, али и велики губитак за његову породицу.

– У годинама за нама, постали смо добри пријатељи – венчао је моју супругу и мене, крстио је мог сина, на његове молбе и његовим благословом одлучио сам да се са супругом и сином дефинитивно доселим у Србију – навео је принц Филп.

Принц додаје да је патријарх Иринеј био први који им је пожелио добродошлицу по досељењу у Београд, те да га је подржавао и савјетовао,

– Захвалан сам Богу што сам последњих месеци доста времена провео крај њега. Памтићу сваку реч, сваки савет, сваку његову причу, посебно приче о Косову и Метохији, које је толико волио и због нашег народа на Косову бескрајно бринуо и патио – навео је принц Филип.

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Молимо унеси свој коментар!
Молимо унеси своје име овде