„Никада СПЦ и њене епархије у Црној Гори нису били укључени ни у једну изборну кампању икад“, рекао је отац Гојко и упитао зашто би то сад Црква чинила сама од себе.

„Прва копча Цркве са овим изборима је доношење Закона о слободи вероисповести где Црква није укључена у процес”, казао је отац Перовић и додао није било никаквог дијалога већ да је Влада фингирала разговоре како би се оправдала пред међународном заједницом.

„Чак и када би представници Владе дошли у Митрополију водили разговоре не би имали ни једног папира пред собом“, илустровао је своју поруку отац Гојко, рекавши да никада не даје за право да је боравак министара и представника владе у Митрополији био ишта више од „доласка на кафу“.

Коментаришући Митрополитову Великогоспојинску посланицу отац Гојко је рекао да је она плод разговора са грађанима.

„Људи долазе у Цркву, Митрополиту и свештеницима, и питају шта и како да раде – до сада су гласали власт, а сада они не би више“, рекао је отац Гојко, нагласивши да верници осећају да је гласање 30. августа итекако повезано са Црквом.„Црква је зато написала посланицу којом је децидно рекла – не гласајте за власт која је донела овакав Закон“, истакао је.

Протојереј-ставрофор Гојко Перовић је нагласио да ангажман Цркве јесте политички, али није партијски.

„Ми немамо партију, немамо кампању и не купујемо гласове, али имамо потпуно право да позивамо вернике да не гласају за партију чији је лидер најавио на партијским органима да ће радити на оснивању неке своје Цркве“, нагласио је отац Гојко, оценивши да се тако не крше само црквени канони него и Устав Црне Горе.

„Молимо се да ће Бог на дан избора проведрити више Црне Горе. Молимо се да се сачува мир и да наставимо да живимо као браћа и после ових избора“, закључио је отац Гојко Перовић у 33. „Интернет литији“.

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Молимо унеси свој коментар!
Молимо унеси своје име овде