Игуман Сава Јањић рекао је да је у питању веома значајна посета због тога што се разговарало о свим аспектима проблема пута који треба да се гради између Дечана и Плава.

“Као што сам рекао у својој поруци раније, ми подржавамо градњу путева који повезују људе и подржавамо идеју економског развоја општине”, рекао је Сава Јањић.

Додао је да је веома важно имати у виду да постоји Закон о специјалним заштићеним зонама који не дозвољава да се магистрални путеви раде кроз заштићене зоне, а да би, како је рекао, ово био пут магистралног и међународног карактера јер повезује са Црном Гором.

“Тако да би ту пролазило доста камиона и возила, што би се одразило на сам манастир и на један мир, који ми желимо да сви ви који овде долазите, осетите и уживате у њему”, истакао је игуман манастира Високи Дечани.

Навео је и да су разговарали како да се пронађе трајно решење које ће бити у складу са законом, али и задовољити и економске интересе општине и интерес манастира за једним мирним животом.

“Могу да кажем да сам охрабрен данашњим састанком и да постоји добра воља да нађемо решење које ће бити добро за све нас и за све грађане Косова”, казао је Сава Јањић.

На питање РТС-а о каквим се опцијама разговарало, Јањић је рекао да не би улазио у детаље, због тога што ће се о томе још разговарати.

“Тако да ћемо радити наредних дана, недеља у сарадњи и са међународним представницима који су заинтересовани да све то лепо иде и надам се да ће решење да буде задовољавајуће за све”, оценио је игуман Сава Јањић.

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Молимо унеси свој коментар!
Молимо унеси своје име овде