Полиција је вечерас бацила сузавац и употребила шок бомбе током протестне шетње у Никшићу, а грађани су на то одговорили камењем и скандирањем “усташе, усташе”.

Црногорска полиција привела је већи број грађана који су кренули у протестну шетњу након окупљања испред Центра Безбедности Никшић где се окупило неколико стотина грађана. Певали су песме о Црној Гори и Косову, узвикујући пароле “Не дамо светиње”, “Пустите владику”, али су се могли чути и увредљиви повици “усташе”, “керови” упућени полицији која није реаговала.

“Вечерње новости” преносе да тензије још трају и да су на улицама још увек распоређени полицајци који бацају сузавац.

”Вијести” преносе да је до сада повређено 22 полицајца.

И у Пљевљима се вечерас окупио велики број грађана који су на улице изашли у знак револта због хапшења Епископа будимљанско-никшићког Јоаникија и више свештеника СПЦ.

Они су били окупљени у главној градској улици у Пљевљима, и скандирали “Не дамо светиње”. Полиција је на окупљене грађане, међу којима се налазио и велики број деце, испалила сузавац, а један део грађана одговорио је каменицама.

Црногорска полиција саопштила је да је у Пљевљима дошло до инцидента у којем су, како је навела, окупљени грађани напали полицијске службенике и у њиховом правцу бацали каменице, стаклене флаше и пиротехничка средства.

На једном од снимака са вечерашњег протеста види се да више полицајаца са опремом за разбијање демонстрација удара пендрецима, рукама и ногама једног младића, наводе “Вијести”. На другом снимку се види испаљивање шок-бомби и сузавца, као и младић који гађа полицију столицом, која након тога креће ка њему.

Вијести преносе да је тренутно у Пљевљима мирно.

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Молимо унеси свој коментар!
Молимо унеси своје име овде