Оrthodoxtimes

Патријарх Вартоломеј изразио је искрено саучешће и подршку Мајке Цркве ”молећи свемоћног Бога за покој душа жртава и да Господ да храбрости њиховим породицама да се изборе са тугом”.

Украјинска авио-компанија International Airlines у чијем је власништву летелица, објавила је да је на неодређено време суспендовала све летове ка Техерану, као и летове изнад иранског ваздушног простора.

Из авио-компаније су потврдили да је лет PS752, чија је дестинација требало да буде Кијев, нестала са радара неколико минута након полетања из иранске престонице. Авион је полетео у 6:10 минута, објављено је у саопштењу.

Авион који се срушио, марке “boing 737-NG”, направљен је 2016. године, а украјинска авио-компанија навела да је последња техничка провера летелице обављена у понедељак, додајући да раде све да би се утврдио узрок несреће.

У међувремену, украјинска авио-компанија објавила је да је да је могућност грешке пилота минимална и да је летелица била у добром стању. Председник авио-компаније Евгениј Дикне је рекао да је авион који се срушио био “један од најбољих” и да је био на сервису пре два дана.

У међувремену, Амбасада Украјине у Ирану заменила је првобитно саопштење о узроцима пада авиона у Техерану у којем се терористички или ракетни напад искључује као узрок несреће, јавио је CNN. Амбасада је у новом саопштењу навела да се узроци инцидента “разјашњавају”, као и да претходна саопштења о узроцима несреће “нису званична”.

– Информације о узроцима авионске несреће разјашњава комисија. Свако саопштење које се односи на узроке несреће пре одлуке наведене комисије није званично – каже се у саопштењу.

У првобитном саопштењу на сајту амбасаде, које је уклоњено, искључен је терористички напад као могући узрок пада, уз навођење да прелиминарне информације сугеришу на неисправност мотора.

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Молимо унеси свој коментар!
Молимо унеси своје име овде