-Добродошли, Владико! Сви Ваши претходници су долазили на Цетиње. Донели сте нам крст распете Епархије далматинске. Дошли сте да са нама помогнете у ношењу овдашњег крста. Увек сте добродошли и нека Господ благослови Ваше путеве, рекао је Митрополит црногорско-приморски Амфилохије поздрављајући госта.

-Велика је моја радост што сам данас на Цетињу. Осетио сам поптребу да вас видим, због страдања које имате сада, у ово наше савремено доба када се то не би требало дешавати с обзиром на људска права и све тековине савременога света. Али ми смо у овим штурим крајевима пуним камена увек били страдална Црква. А Црква може да се покаже у својој пуноћи управо када је страдање и када се налази на крсту и распећу. Црква тада највише даје допринос спасењу овога света и свију нас, рекао је Епископ далматински Никодим и додао:

-Из тог разлога сам и хтео да дођем да вас видим. А као што и сами рекосте, сви моји претходници били су везани за ове крајеве. Ова Митрополија и њен свештени трон су на разне начине помагали нама у Далмацији.

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Молимо унеси свој коментар!
Молимо унеси своје име овде