Владика Григорије обраћање почиње новим апелом грађанима да се најозбиљније схвати пандемија корона вируса. Од половине снимка, међутим, најпре суптилно а потом и отворено, прелази на актуелну политичку тему.

“У погледу трачева које изговарају људи који су мало или нимало обавештени. Послужићу се једном анегдотом коју сам прочитао у књизи коју је написао један аустријанац о нашем Иви Андрићу”, прича Владика.

Што се анегдоте тиче, у њој се, према Григоријевим речима, ради о зецу који са истока Европе, вероватно у време комунистичких режима, пребегава на Запад.

“Западноевропски зец га види и пита: ‘Од чега бежиш?’ ‘Код нас прогоне слонове!’, одговара источноевропски зец. ‘Али, ти нис слон’, каже западноевропски. ‘Наравно да нисам, али нисам сигуран да то могу и да докажем’. Нешто слично је и са мојом кандидатором за председника. Једино што могу да вам покажем и кажем, али са свешћу да многима неће значити ништа или ни мало, у мојим личним докуменитма не пише моје лепо кршено име Младен, него Григорије. Ја нисам слон, само Григорије”, рекао је Владика.

Подсећамо, претходних дана се у таблоидима у Србији провлачи теза да би Владика дизелдорфски могао бити председнички кандидат опозиције на изборима идуће године. Владика Григорије је сада такве гласине по први пут отворено негирао.

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Молимо унеси свој коментар!
Молимо унеси своје име овде