Фото: Танјуг

На седници је донесена и одлука да су испоруке заштитних маски, које Републички фонд за здравствено осигурање испоручује велетрговцима, ослобођене од ПДВ-а.

Раније издате радне дозволе страним држављанима, чији је рок истекао, сматраће се важећим све време трајања ванредног стања.

Ради смањења ризика од заразе изазване вирусом корона, Републичком фонду за пензијско и инвалидско осигурање препоручено је да се исплата пензија и других права из пензијског и инвалидског осигурања врши одједном, у целокупном месечном износу.

Свим пензионерима и корисницима привремене накнаде који су остварили своја права, закључно са 25. мартом, биће исплаћена једнократна новчана помоћ у износу од 4.000 динара /34 евра/.

Исплата ће се вршити у складу са динамиком исплате пензија за март.

Влада Србије истиче да наставља да прати ситуацију у вези са вирусом корона и редовно ће обавјештавати грађане о развоју ситуације.

– Још једном апелујемо на све грађане да се придржавају свих мјера без изузетка јер је то једини начин да сви заједно побиједимо ову заразу – наводи се у саопштењу Владе.

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Молимо унеси свој коментар!
Молимо унеси своје име овде