Епископ моравички Антоније

Осим што руководи српским подворјем у Москви владика Антоније је доктор теологије и декан Филозовско богословског факултета Руског парвославног универзитета у Москви.

Епископ Антоније је представник Српске православне цркве при Московској патријаршији од 2002 године.

Орденом пријатељства награђују се странци и грађани Русије који се истичу у јачану сарадње и пријатељства народа и шире добротворну делатност.

Владика Антоније је више пута награђиван.

Недавно је други човек Руске православне цркве митрополит Иларинон који руководи Оделом спољних црквених веза Московске патријаршије одликовао српског владику Антонија(Пантелића) медаљом светитеља Марка Ефеског првог реда.

Медаља Марка Ефеског је највише признање које додељује Одел за медјународне односе Руске православне цркве и доказ је колико домаћини цене српског епископа Моравичког Антонија.

Владика Антоније је годинама успешни старешина српског подворја тј. представништва Српске православне цркве у Москви и захваљујући њему храм Петра и Павла на древној Сољанки долазе не само бројни Срби већ и многи Московљани.

У руководству Московске патријаршије истичу да је владика Антоније допринео да се напишу нове странице заједничке историје руског и српског народа, и показао је велику бригу развијања односа наше две цркве.

Такође је показао велику бригу о српској дијаспори у Русији.

Владика Антоније је рођен у Ваљеву 23. јула 1970. године, завршио је са набољим оценама Духовну семинарију у манастиру Крка, а 1995. је завршио са одличним успехом Московску духовну академију.Аутор је више књига.

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Молимо унеси свој коментар!
Молимо унеси своје име овде