У Манастиру Тумане тренутно су у току радови на преуређењу пода, иконостаса и жртвеника Цркве Светог Архангела Гаврила.

Док је манастирска братија надгледала радове на преуређењу пода цркве, испод камених плоча старих око једног века пред мајсторима и монасима појавио се прво свод, а затим и остатак гробнице Светог Зосима Туманског, чудотворца и патрона Манастира Тумане.

– Одлучили смо да стаклом прекријемо гробницу како би верници могли да виде место где је сахрањен Свети Зосим, због кога и долазе на ово место. Они долазе да му се поклоне, да траже и да добију благослов. Сада ће моћи да се поклоне и свечевом гробу, који је кроз векове многима доносио исцељење и спасење. Верујемо да ће верницима то много значити, као што значи и нама – рекао је игуман.

Игуман Димитрије рекао је и да је приликом уређења заоставштине једне од старијих монахиња, мати Серафиме из Згодачице, пронађена фотографија Светог Јакова Туманског, што је хришћанском свету коначно донело сазнање о томе како је овај светитељ заиста изгледао.

Свети Јаков Тумански

Улепшајмо Туманску Цркву

У прилогу су идејна решења новог пода, иконостаса, светог престола, жртвеника и горњег места у цркви Св. арх. Гаврила у Манастиру Туману.

Уз то биће урађено и ново подно грејање у храму. Ко жели да својим учешћем угради себе у светињу преподобних Зосима и Јакова своје прилоге (само који су од срца) може уписати у самом манастиру или путем манастирског рачуна и пост нета:

 

Комерцијална банка: 205-63156-61
Пост нет: о. Петар Богдановић 0601451088
Упутства за уплате из иностранства:
брат Јова +381 65 8516777 и мејл manastirtumane2@gmail.com

 

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Молимо унеси свој коментар!
Молимо унеси своје име овде