У недељу када смо разговарали, број умрлих тамо већ је био прешао 300. Принц који је са супругом Даницом и сином Стефаном данима у изолацији имао је и молбу за све грађане Србије…

”Прво морам да кажем да све наше мисли и молитве иду онима који су погођени ковидом-19. Овај вирус је оголио крхкост и слабости тренутног светског поретка. Људска раса се суочава са највећом кризом после Другог светског рата. Ако је икад било време да се покаже глобална солидарност, сада је то време. Не можемо да починимо грешке из скорашње прошлости, пре коронавируса, а то је да се настави даље стазом нејединства и система који поставља профит изнад свега осталог. Ако изаберемо глобалну солидарност, биће то победа не само над коронавирусом него и над свим кризама које могу да ударе на човечанство у 21. веку” – казао је он на почетку разговора.

Навео је потом да број случајева заразе у Лондону и Уједињеном Краљевству расте скоро експоненцијално сваког дана.

”А то је за последицу имало да влада Уједињеног Краљевства одбаци стратегију “одлагања” или “митигације”, пошто Лондон сада постепено иде у потпуно затварање. Даница, Стефан и ја проводимо ове дане у изолацији пошто пратимо савете надлежних институција. Наша љубав и породично јединство су нам највећа снага током овог изазовног периода” – рекао је принц и на крају послао поруку свим грађанима Србије.

-Надамо се да ћете сви бити добро и на безбедном, и што је најбитније, код куће – закључио је Карађорђевић.

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Молимо унеси свој коментар!
Молимо унеси своје име овде