Након разматрања потреба на терену, обављеног јавног тендера, опрема је купљена и тренутно се завршавају све неопходне законске процедуре око испоруке исте.

Набављена помоћ је намењена Клиници за инфективне и тропске болести у Београду и Амбуланти у Призрену, која ради са благословом Епархије рашко-призренске, и Клиничком центру у Бања Луци којој је већ предат на употребу важан медицински уређај.

За потребе Клинике за инфективне и тропске болести у Београду купљена је опрема и то: апарат за ултразвук, ЕКГ апарат, столица за вађење крви, медицинска столица, колица за инструменте и колица за транспорт пацијената под инфузијом.

У сарадњи са Епархијом рашко-призренском за рад амбуланте у Призрену купљена је сљедећа опрема: апарат за ултразвук, ЕКГ апарат, окретне столице за пацијенте, лекарске столице, покретни сточић, лекарски сто, параван, орман за ампуле, отоман за пацијенте, инхалатор, апарат за мерење притиска, апарат за мерење нивоа шећера у крви и офталмоскоп.

Великом добротом нашег познатог лекара у Немачкој, господина проф. др Веселина Митровића и Клинике Керкоф из Бад Наухајма обезбеђен је апарат Ергоспиратор у вредности од 25.000 евра, који је предат на даљу употребу Клиничком центру у Бања Луци.

1 КОМЕНТАР

  1. Владико,од Вас нам треба молитва и мир у народу нашем и цркви нашој…

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Молимо унеси свој коментар!
Молимо унеси своје име овде