„Наш одговор на данашње богохуљење можемо дати само молитвом. Управо као што су се наши преци и свети Оци обраћали Пресветој Богородици, „Возбраној Војвоткињи“ и покровитељу нашег народа, сваки пут кад су непријатељи били опколили зидове Цариграда, тако се и ми сада морамо обратити Њој и замолити Пресвету Богородицу – Војвоткињу да избави Цркву Свете Софије из „тако великих опасности“, истакао је митрополит фанаријски.

On сматра да ћемо „јединством вере и верношћу предањима као православни људи и побожни народ увек сведочити о Божјој Премудрости“.

„Замислите онај тренутак да када стихови Кур’ана  буду чтани под великим мозаицима и светлом куполом која, чини се, додирује небеса, у храмовима наше отаџбине и широм света чује „Возбраној Војеводје“, цела планета ће схватити значај и историју овог јединственог споменика”, нагласио је митрополит Агатангел који је цитирао недавну изјаву професора Власија Фидаса на orthodoxia.info кад нас је подсетио да су „сви православни људи на Истоку рођени и сви западни хришћани препорођени у Светој Софији“.

„Као што је професор Власије Фидас врло умесно напоменуо „у Светој Софији Његова вечна Божанска литургија, прекинута пада Цариграда, још увек није довршена, па се  зато тајанствено  наставља у свим Светим Софијама свих православних народа, зрачећи својом светлошћу, попут сунчевих зрака, до њиховог заједничког извора, Свете Софије Цариграске“. За Свету Софију морамо се удружити  у својим молитвама, обраћајући се својој Матери, Пресветој Богородици“, закључио је митрополит Агатангел додавши да се морамо осећати тако да када Небо слави, цела земља слави.

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Молимо унеси свој коментар!
Молимо унеси своје име овде