Више хиљада Пљевљака присуствовало је молебану који је служио владика Милешевске епархије Атанасије у цркви Свете Петке у Пљевљима, а потом је литија прошла улицама града.

У саопштењу Пљеваљског одбора за одбрану светиња, које је прочитано на раскрсници код зграде општине, оцењено је да је црногорска влада доношењем закона против, како се наводи, Српске православне цркве „ископала дубоку јаму у коју ће се једног дана са све министрима и другим великодостојницима који врше власт у овој држави, стровалити и урушити на путу без повратка”.

Будва

У литији која је прошла будванским улицама, од староградске цркве Свете Тројице до цркве Свете Петке, такође је учествовало више хиљада људи, а молебан је служило свештенство Митрополије црногорско-приморске. У литији је био и председник општине Марко Царевић.

Носећи тробојку на којој је писало „Будва”, окупљени су узвикивали: „Мило, лопове, не дамо светиње”.

Бар

Велики број грађана присуствовао је литији у Бару, а окупљени су током шетње градским улицама узвикивали: „Не дамо светиње”.

Колашин

Око 2.000 Колашинаца учествовало је у литији, коју је предводило свештенство Митрополије црногорско-приморске, а којој је претходио молебан у цркви Светог Димитрија.

Плужине

У Плужинама је у цркви Светог Јована Крститеља служен молебан, а улицама вароши је након молебана прошла литија коју си предводили игуман Пивског манастира, Јефтимије Шкулетић, и плужински парох, јереј Мирослав Михаиловић, у пратњи великог броја верника.

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Молимо унеси свој коментар!
Молимо унеси своје име овде