„Велика ми је част да се нађем у Републици Српској не само данас, него у свакој прилици, јер је РС део српскога народа“, рекао је патријарх, преноси Спутњик.

У Српској и Србији живи један и јединствен народ са јединственом културом, вером, језиком и многим обичајима. Република Српска је гарант опстанка српског народа на овим просторима и да није ње, питање је колико би данас било Срба на овим просторима, нагласио је поглавар Српске православне цркве.

Према његовим речима, иако Срби живе расејани по целом свету, црква је та која уједињује српски народ, ма где он био:

„Вера је оно што карактерише и што сједињује наш народ, и овде, и у свету. Сведоци смо да вера никада није умрла у српском народу. Многи кажу да је то нешто што је било и прошло. Није истина. Догађаји у Црној Гори најбоље нам говоре да је, када је ударено на оно што представља темељ једнога народа, народ показао свој отпор. То нам је велика утеха. Докле живи вера, живеће српски народ“, рекао је Патријарх.

Црква је, према његовим речима, у најтежим приликама ступала и водила народ, тешила га и давала му наду. Невоље долазе и пролазе, а народ је дочекао да буде ослобођен, закључио је Патријарх.

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Молимо унеси свој коментар!
Молимо унеси своје име овде