Писмо објављујемо у целости, уз редакцијску опрему…

“Веома уважени господине савезни министре,

као предстојатељ Православне епископске конференције у Немачкој, дајем себи слободу да скренем Вашу пажњу на нашу православну браћу у Црној Гори, која, након недавног усвајања Закона о верским слободама и правном статусу цркава и верских заједница од стране црногорског парламента, осећају да им је повређена верска слобода.

Изгледа да ће имплементација овог закона служити као инструмент за отуђење религијских објеката стечених или изграђених пре 1918, за које недостаје званични доказ о власништву. Наша православна браћа у Црној гори су овим мерама, која доводе у опасност више од осам стотина година континуирано духовно присуство и културно наслеђе, директно погођена.

Моја сабраћа у епископској служби и ја дубоко смо забринути због константних напетости у црногорском друштву, где православни хришћани и даље протестују ради очувања својих сакралних места.

Молим за заштиту православних хришћаники и хришћана у Црној Гори од сваке повреде њихових људских и верских права.

Остајте у сваком тренутку уверени у моју молитву као и неограничену подршку Вашим дипломатским напорима у борби за верске слободе, како на овом делу Земље, тако и широм света.”, каже митрополит Августин у свом обраћању шефу немачке дипломатије Хајку Масу.

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Молимо унеси свој коментар!
Молимо унеси своје име овде