Перовић је нагласио да је закон, који је усвојен у глуво доба ноћи, антиуставан, дискриминаторски и недемократски, поткопава Црну Гору и наноси јој штету, те да питање о том акту и литије које се организују нису страначка тема.

”Ово није борба за права свештеника, већ за то да светиње које смо добили од предака предамо потомцима. Пребацују нам да литије иду против Црне Горе, таквима поручујем да се ми боримо за Црну Гору. Не може се прихватити антиуставан и дискриминаторски закон, тако се поткопава држава. Ако ово сад прође, донеће сличан закон за другу област” – рекао је протојереј-ставрофор Гојко Перовић за херцегновски Нови ТВ.

Он је навео да ће се правни савет Митрополије црногорско-приморске Српске православне цркве  данас огласити о иницијативи Уставном суду за оцену уставности тог акта.

Јуче је ступио на снагу Закон о слободи вероисповести или уверења и правном статусу верских заједница у Црној Гори, који је изазвао незадовољство СПЦ и опозиције предвођене Демократским фронтом због чега су организовани масовни протести широм земље, као и у појединим градовима у Републици Српској и Србији.

Закон предвиђа да држава постаје власник свих верских објеката изграђених до децембра 1918. године уколико се не утврди да је нека од верских заједница стварни власник.

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Молимо унеси свој коментар!
Молимо унеси своје име овде