Поштовани народе, данас славимо тај чудесан догађај, славимо ових дана у ствари један јединствени догађај који је слављен у старије време а то је Божић и Богојављење. У новије време они се одвојено славе али и један и други догађај говоре нам о томе шта се догодило. А догодило се то да Бог долази у овај свети и да хоће да спасе човека и све у том свету. Сишао је у земљу родивши се у пећини, а данас на Богојављење силази у реку осветивши све воде, и реке и океане кроз ту једну реку Јордан.

Тај догађај збио се у најкраћем овако:

Он долази на Јордан, а Јован Крститељ видевши га каже: ”Гле јагње Божије које узима грех света за живот света”. Небо се отвара, Отац сведржитељ гвоори: ”Ово је Син мој љубљени који је по мојој вољи, њега псолуђајте а Дух Свети силази на онога који се крштавао у води”.

Драги пријатељи, драги православни народе. Ми из овога можемо да научимо много тога, а пре свега оно најважније – ко је наш Бог.

Наш Бог је Отац, Син и Свети Дух који се данас јавио.

Јавио се свету ради спасења света. Наша дужност је да славимо Бога али да чувамо овај Божији свет. Да поштујемо реке, шуме, језера, ваздух. Живимо у времену загађења, али не само загађења наших душа и тела, него загађења и онога свега око нас. А дужни смо да све друго радимо, поготово ми хришћани и православни хришћани, да овај свет чувамо и пазимо, да га хранимо и бранимо јер је он свет који је Бог осветио.

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Молимо унеси свој коментар!
Молимо унеси своје име овде