Photo: Milica Vuckovic

Како је владика Григорије наљутио властодршце и власнике најутицајнијег дневног листа у Србији? Тако што говори истину, а истина увек побеђује.

“Неће ова власт још дуго”, “река слободе из Црне Горе доћи ће и у Србију”, између осталог рекао је у четвртак епископ Диселдорфа и Немачке у амфитеатру Филозофског факултета у Београду на трибини “За друштво толеранције и одговорности” и то је био окидач за одлуку да се повуче урађен интервју са владиком Григоријем.

Да, у Србији царују цензура и угњетавање слободе мишљења, и то нам је показао овај случај. Швајцарска компанија “Ringier Axel Springer” је поклекла, повиновала се владајућој странци и председнику свих грађана Александру Вучићу одлуком да не објави интервју! Плашећи се његове реакције или последица владикиних речи које увек ударају у срж проблема?

Владика Григорије: ”Не могу да се начудим”

Наравно, Владика је потпуно изненађен одлуком уредништва и менаџмента РАС-а који издаје “Блиц”, у овом случају “Блиц недеље”, био је потпуно јасан:

– Мој одговор је да уз све што сам знао до сада, не могу да се начудим таквој цензури слободног мишљења и слободног говора – изјавио је Владика Григорије за Direktno.rs!

Блиц: Дошло је до неспоразума

– Интервју са владиком Григоријем у неизмењеном облику излази у понедељак 2. марта на свим Блицовим платформама, а у склопу ексклузивног садржаја и новог пројекта који тада и покрећемо – поручили су за Данас из Блица, одговарајући на питање због чега су скинули интервју са владиком Григоријем. „Интервју, дакле, није скинут и само је један у низу разговора са владиком који смо досад урадили. Жао нам је што је дошло до неспоразума, Блиц је познат као медиј који поштује своје саговорнике и тако ће бити и убудуће“, закључују у Блицу.

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Молимо унеси свој коментар!
Молимо унеси своје име овде