“Хвала председнику од срца на његовој доброј вољи, нека он све да Косову и народу тамо на Косову”, рекао је Амфилохије у емисији “У средишту пажње” Радио Београда, преноси РТС.

Пошто је Пореска управа Црне Горе саопштила да Митрополија црногорско-приморска има вишемилионски дуг који ће, ако га не плати, бити принудно наплаћен из њене имовине, Вучић је рекао да ће Србија, ако буде потребно, помоћи СПЦ у Црној Гори да јој не би одузимали светиње.

За тврдње да Митрополија црногорско-приморска СПЦ не плаћа порез, Амфилохије је рекао да су “морбидне лажи”.

Коментаришући недавни састанак с премијером Црне Горе Душком Марковићем због црногорског Закона о слободи вероисповести, којем се противе бројни грађани те државе, Амфилохије је рекао да после сусрета није осетио ни трунку оптимизма, али да је СПЦ за дијалог.

“Те експертске комисије би требало сада да се састану, они их не сазивају. Што се нас тиче, ми смо апсолутно расположени за дијалог. Уосталом, Црква је сва заснована на дијалогу и разговору – и Бога и људи, историје и времена и вечности. Ми стално дијалог призивамо, међутим, они сматрају да треба да слушамо њихово безакоње, да прихватимо њихово безумље. То се зове монолог, партијски монолог. Ми идемо до Христове победе”, навео је митрополит.

Он је додао да док власти Црне Горе не промене у Закону оно што је тражила СПЦ, неће престати протестне литије по црногорским градовима.

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Молимо унеси свој коментар!
Молимо унеси своје име овде