Sputnik / Небојша Поповић

На десетине хиљада грађана окупило се испред храма Христовог васкрсења. Митрополит Амфилохије вратио се са Свете Горе и донео благослов из Хиландара и Ватопеда. Он је поручио испред Храма у Подгорици да ће овај ход трајати до велике победе. Он је прије обраћања грађанима дошао са Свете Горе.

„Овај ход ће трајати до велике победе, рекла је моја мала кума Уна и додала – до Христове побједе. Ове земаљске власти су пролазне, једина права победа је победа Божје правде. Ако ту победу они не доживе, џабе им сва власт. Ово је путовање за Христову победу и трајаће док Христос не победи у срцима свих нас, надам се и код ових на власти“, казао је Амфилохије.

Он је оценио да власт наставља „мржњу међу племенима“ и „буди семе мржње“, и то је назвао злочином против Црне Горе.

„Онима који себе поистовећују са Црном Гором поручујем да они нису Црна Гора, већ је Црна Гора овај народ. Дај Боже да се ово рођење народа дотакне и ових на власти да се и они препороде“, казао је Митрополит.

Отац Дражен Тупуњанин из Требиња из Епархије захумско-херцеговачке казао је да је дошао да донесе благослов из Херцеговине, али да је дошао и да прими благослов од народа.

Вечерас су учесници литије имали посебан благослов да целивају Омофор и Крст Светог Василија Острошког. Омофор је део архијерејске одежде у коју су обучене мошти Светог Василија који је посебно за вечерашњу литију стигао из Острога.

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Молимо унеси свој коментар!
Молимо унеси своје име овде